T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sağlıklı ve Güvenli Gıda Olarak Badem Üretimi ve Tüketimi Toplantısı

Yayın Tarihi : 9.1.2020

02.01.2020 tarihinde Sert Kabuklu Meyveler araştırma Enstitüsü personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Öznur ÇAĞLAR'ın koordinatörlüğünü yaptığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ''Diyar-ı Badem Adıyaman'dan Evlerinize Gelen Güven Projesi'' kapsamında ''Sağlıklı ve Güvenli Gıda Olarak Badem Üretimi ve Tüketimi'' konulu eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantı, Enstitü Müdürü Ali Türker YENER, Adıyaman Üniversitesi Teknoloji Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Nevzat BİRİŞİK ve Tarım ve Orman İl Müdürü Adil ALAN' ın açılış konuşmaları ile başladı. Toplantı kapsamında; bademde ekonomik öneme sahip zararlılarla mücadelede dikkat edilmesi gereken hususlar, badem yetiştiriciliğinde bitki besleme ve güvenli gıda tüketimi konularında bilgilendirmeler yapıldı. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Arda IŞIKBER, Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan BÜYÜK ve Gıda Mühendisi Mehmet Emin AKBAŞ konularla ile ilgili sunumlar yaptı.