T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

İl Müdürü KIYAS Alabalık Tesislerini İnceledi

Yayın Tarihi : 29.08.2022

Dünya'da eşi benzeri olmayan ve 3 bin yılda oluşan yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı Gölü, bir taraftan turizme katkı sağlarken, diğer taraftan ekonomiye katkı sağlıyor.

Alabalık yetiştiriciliği tesislerini gezerek incelemelerde bulunan İl Müdürü Nurettin Kıyas, Adıyaman'da 18 noktada alabalık yetiştiriciliğinin yapıldığını belirterek,

"Çat Barajında 11 tesisimiz bulunuyor. Bu 11 tesisimizde yılda yaklaşık 2 bin ton alabalık yetiştiriliyor. İlimizde toplam 18 noktada alabalık yetiştiriciliği yapılmaktadır. Çat Barajının en büyük özelliği, hava sıcaklığının en yüksek olduğu zamanlarda bile göl suyu sıcaklığının alabalık yetiştiriciliği için uygun olmasıdır. Böylece balıkçılarımız yazın da buradan başka bir yere gitmeden balıklarını yetiştirebilmektedir. Burada yetiştirilen 2 bin ton balık büyütülerek Türk Somonu haline getirilmekte, büyük bir kısmı yurt dışına ihraç edilmektedir. Yüzde 80'i başta Rusya olmak üzere Japonya ve Avrupa ülkelerine ihraç edilmektedir" dedi.