T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Fırıncılara Hijyen Eğitimi Verildi

Yayın Tarihi : 28.10.2022

Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Adıyaman Fırıncılar Odası tarafından, sade pide, ekmek ve ekmek çeşitleri üretimi yapan fırınlarda çalışan personele Hijyen Esasları Eğitimi düzenlendi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası konferans salonunda düzenlenen eğitim toplantısında gıda ile ilgili mevzuat, gıda hijyeni, personel hijyeni gibi konularda detaylı bilgilendirme yapıldı.

Toplantıya katılan İl Tarım ve Orman Müdürü Nurettin KIYAS konuşmasında fırıncı esnafımızı gerekli hijyen kurallarına uymaları konusunda uyararak; "Özellikle son zamanlarda yoğun şikayet konusu olan, ekmeklerin sarıldığı renkli kağıtların insan sağlığı açısından ciddi derecede önemli kimyasallar içerdiğini ve bundan dolayı kullanılmasının yasak olduğunu, bunun yerine düz beyaz kağıt veya baskısız saman kağıdı kullanılması gerektiğini" belirtti.

Ayrıca fırıncı esnafının doğal gaza geçişi ve sektöre çırak yetiştirilmesi konusunda çalışmalar başlatılacağını da dile getirdi.