"Yeşillikler Beldesi" olarak bilinen ve ismini dut meyvesinden alan Tut ilçesinde ilk dut hasadı başladı. Türkiye'de dut üretiminde alan bakımından 2. sırada, ürün bakımından ise 4. sırada bulunan ilçede dut, beyaz altın olarak değerlendiriliyor. İlçenin en önemli gelir kaynağı olan beyaz dut yanında son yıllarda siyah dut ve urmu dut yetiştiriciliği de arttı.
İlçede urmu dut yetiştiriciliğini geliştirmek için geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından 4.800 adet urmu dut fidanı dağıtıldı.
Tarım ve Orman İl Müdürü Adil Alan, Tut İlçesinin dut meyvesi yetiştiriciliğinde söz sahibi olduğunu belirterek, "İlçemiz ismini dut meyvesinden almıştır. 1.900 dekarı kapama, 493 dekarı ise dağınık olmak üzere toplamda 2.393 dekarlık alanda dut yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yılda toplam 487 ton kuru dut üretilmektedir. Ağaç başına ortalama 35 kilogram civarında kuru dut elde etmekteyiz. İlçe genelinde 29.000 civarında ağacımız bulunmaktadır. Bunun 14 bini meyve veriyor, 15 bini ise meyvesiz ağaçtır. İnşallah önümüzdeki yıllarda onlar da meyve vermeye başlayınca dut, ilçemizin en önemli geçim kaynağı haline gelmiş olacaktır. Alan bakımından Türkiye'de 20 bin dekar civarında dut bahçesi bulunuyor. Bunun 2.400 dekarı Adıyaman'da bulunmaktadır. Alan bakımından Türkiye'de 2. sıradayız, üretim bakımından ise Türkiye'de 4. Sıradayız. Dut üretiminin artırılması için çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.
İl Müdürü ALAN, tüm üreticilerin hasatlarının bereketli, ürünlerinin bol olmasını temenni etti.