Ramazan Ayı boyunca vatandaşlarımızın iftar yapması amacıyla ilimiz merkezinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından kurulan iftar çadırlarında Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Ekipleri tarafından kontrol ve denetimler yapılmaya başlandı.
Yapılan kontrol ve denetimlerde iftar çadırlarında dağıtılan yemeklerin üretildiği yerler belirlenmiş olup yemek dağıtımında görevli personelin hijyeni, gıdayla temas eden madde ve malzemelerin mevzuata uygunluğu, dağıtımı yapılan ürünlerin etiket bilgileri, son tüketim tarihleri (STT), tavsiye edilen tüketim tarihleri (TETT) ile muhafaza koşulları kontrol ediliyor.
Ayrıca, tedbir amaçlı ve acil durumlarda (gıda kaynaklı vaka/salgın) dağıtılan yemeklerden numuneler alınmaktadır.